23-01-2018

Σεμινάριο από το Γραφείο Διασύνδεσης με τίτλο: «Μνημονικές τεχνικές μελέτης και αυτοβιογραφική μνήμη»

Aίθουσα πολλαπλών χρήσεων, στο 2ο όροφο του κτιρίου της Διοίκησης

Εξετάσεις! Διάβασμα! Θέλεις να μάθεις τι συμβαίνει με την μνήμη σου; Τι σημαίνει μακροχρόνια μνήμη,  ποιες μνημονικές τεχνικές και με ποιο τρόπο μπορούν να σε βοηθήσουν στην απομνημόνευση;

 

Έλα στο 5ο Μικροομαδικό  Διαδραστικό Σεμινάριο Μνημονικών Τεχνικών που διοργανώνει το Γραφείο Διασύνδεσης την Τρίτη 23/1/2018, 10:15-12:30 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, στο 2ο όροφο του κτιρίου της Διοίκησης.

 

Τίτλος: «Μνημονικές τεχνικές μελέτης και αυτοβιογραφική μνήμη.

 

Σε θεωρητικό επίπεδο θα συζητήσουμε θέματα σχετικά με την αυτοβιογραφική μνήμη που έχουμε για την ζωή μας και η οποία αποτελεί ειδική κατηγορία επεισοδιακής μνήμης. Οι μνημονικές  τεχνικές μελέτης  απορρέουν από το κεντρικό σύστημα ελέγχου της εργαζόμενης μνήμης αναφορικά με τις διεργασίες ανάσυρσης(1) πληροφοριών από την μακροπρόθεσμη μνήμη, την συμμετοχή στην κωδικοποίηση(2) νέων πληροφοριών, τον συντονισμό(3) του φωνολογικού κυκλώματος και του οπτικοχωρικού σημειωματάριου. Η αυτοβιογραφική μνήμη, ως μνημονική τεχνική κατανέμει τους διαθέσιμους γνωστικούς πόρους, ελέγχει, και μεταθέτει την προσοχή, επιλέγει τις κατάλληλες στρατηγικές για την εκτέλεση του νοητικού έργου με το οποίο ασχολείται ο φοιτητής και ενσωματώνει πληροφορίες από διαφορετικές πηγές.

 

Σε πρακτικό επίπεδο θα εργαστούμε σε ασκήσεις συνειδητοποίησης του ατομικού τρόπου μελέτης  με έμφαση το κεντρικό σύστημα ελέγχου τόσο των λεκτικών και ακουστικών πληροφοριών των μαθημάτων από το φωνολογικό κύκλωμα όσο και τις οπτικές και χωρικές πληροφορίες στο αμφιθέατρο ή το εργαστήριο από το οπτικοχωρικό σημειωματάριο.

 

Πηγή για περισσότερη μελέτη: Ρούσος, Π.,Λ. (2011). Γνωστική ψυχολογία, οι βασικές γνωστικές διεργασίες. Αθήνα: Τόπος Ρούσος, Π.,Λ. (2011). Αυτοβιογραφική μνήμη. Στο Γνωστική ψυχολογία, οι βασικές γνωστικές διεργασίες (σσ. 231-234). Αθήνα: Τόπος.

 

Εισηγήτρια: κ. Δροσινού-Κορέα Μαρία, Επίκουρη Καθηγήτρια Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, εξωτερική συνεργάτης του ΓΔ αρμόδια για την εξειδικευμένη συμβουλευτική υποστήριξη φοιτητών ΑμεΑ και ΑμΕΕΑ του Γ.Π.Α.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!

 

Λόγω της βιωματικής δομής του σεμιναρίου υπάρχουν περιορισμένες θέσεις  συμμετοχής. Κλείσε άμεσα τη δική σου, στη σελίδα μας στο fb όπου θα βρεις το  σχετικό event.

 

Αν δεν έχεις fb ζήτησε στο email: career@aua.gr να σου στείλουμε την ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής αναφέροντας το όνομάσου και τον τίτλο του σεμιναρίου.

 

Τα σεμινάρια απευθύνονται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές και φοιτήτριες του ΓΠΑ κα είναι δωρεάν.

 

Μη χάνεις την ευκαιρία. Σε περιμένουμε!

Event image